viver a manresa

Plantes

Cistus

Coneguda com Estepa blanca, aquesta planta procedent de l'Àfrica del Nord, Sud-oest d'Europa.

És una espècie autòctona mediterrània. Creix des del nivell del mar fins a prop dels 1.000 m. Forma part dels matolls i garrigues que substitueixen els alzinars degradats.

Cistus era el nom de l'estepa en llatí clàssic. L'epítet específic albidus significa blanquinós en llatí i es refereix a l'aspecte cromàtic de les fulles. El nom vulgar d estepa ve de l'àrab xara que significa matoll.

És perenne, i el seu fullatge és aromàtic. Floreix entre primavera i estiu i prefereix terrenys calcaris però no suporta una humitat en excés. Les seves flors, de color rosa pàl·lid, recorden a les roses. Els fulls han estat utilitzades pels àrabs d'Algèria com te, resultant molt digestiu després menjars pesats.

Poc usats en jardineria, comencen a utilitzar-se àmpliament gràcies a la seva rusticitat, les seves atractives floracions i la seva idoneïtat per formar bordures, grups, o per revestir pendents perilloses.

La tonalitat verda grisenca de les seves fulles és útil com a composicions contrastant els diferents tipus de verds de què la flora mediterrània és tan variada.

Guzmania

La guzmania necesita un lugar bien iluminado y cálido. Perque la floració es prolongui més temps necessita un ambient molt humit. Polvoritza diàriament sobre el fullatge amb aigua no calcària.

Utilitza aigua de pluja o descalcificada. Fes aigua en el cabdell i aixelles. Canvia-2 o 3 vegades al mes.

En època de creixement fer aportacions d'abonament per orquídies. Molt lleuger ja que el seu creixement és escàs.

Una vegada que hagi florit la Guzmania, és millor rebutjar-pel aficionat. Les plantes moren, però poden multiplicar extraient amb arrels els fillols que surten a la base. El problema és que triguen anys a emetre flors.

VIVER SERRA

  Carrer de Viladorada, 19,
Manresa, 08243, (Barcelona)

  93 874 19 38