viver a manresa

Bonsai

BONSAI ZANTHOXYLUM

Procedent de la Xina. El pebrer japonès és poc conegut a Occident per als aficionats al bonsai. És un arbust caducifoli de mida petita i molt aromàtic.Tronc amb l'escorça rugosa de color clar i espines a les branques, generalment a la base del naixement de les fulles.Té flors de color groc verdós, molt petites i aromàtiques, amb olor de fruita, situades a les zones axil·lars de les branques noves que apareixen a la primavera. Cal situar a l'exterior a ple sol durant tot l'any, però evitant les exposicions prolongades durant l'època més calorosa. Pot aguantar l'ombra parcial.

Bonsai Pomera

La majoria d'espècies naturals de pomera, procedeixen d'Europa, Àsia i Amèrica del Nord.
Arbre de fulla caduca, de creixement molt ràpid. Agrada molt per la seva floració primaveral, i posteriorment, per la coloració dels seus fruits a la tardor. La millor situació és un assolellat durant tot l'any.Resisteix bé les gelades, encara que és aconsellable protegir-los de temperatures inferiors a -2ºC.Evitar mullar les flors amb el reg, ja que provocaríem la seva pansiment i caiguda prematurs.

BONSAI SERISSA

La Serissa és un petit arbust que floreix dues vegades per any. Els seus troncs rugosos i fulles diminutes fan que aquest arbre sigui molt popular com a arbre de bonsai interior. S'ha de situar en llocs amb molt de sol. Cal triar un lloc on l'arbre no necessiti ser reubicat i mantingui una temperatura constant. No suporta les temperatures inferiors a 10 ° C. La terra no pot quedar mai sec. Suporta la poda agressiva ja que brolla també de fusta vella.

Bonsai olivera

L'olivera és un arbre molt estès per tots els països mediterranis. En molts casos són molt apreciades altres característiques com la presència de jin, shari i escorces botonades que denoten una elevada edat i la supervivència en condicions hostils. Són arbres d'arrelat fàcil i molt forts pel que es tracta d'una varietat molt apta per al seu ús com bonsai. Cal situar a l'aire lliure i amb molt de sol, això també ajuda a reduir la mida de les fulles. Han de ser protegits durant l'hivern.

BONSAI CITRUS KINZU

És un gènere d'arbre al qual pertanyen moltes espècies conegudes per nosaltres com ara el Taronger, Llimoner, Mandariner o Kumquat. És una bona mostra de Bonsai mediterrani. Són arbres de fulla perenne, i com és ben conegut per tots. L'intensa fragància de la tarongina, assegura una floració espectacular.De novembre a febrer destaca pel vistós color dels seus fruits.Prefereix una ubicació assolellada durant tot l'any. A l'estiu és aconsellable protegir-lo del fort sol del migdia. Resisteix bé les gelades, es recomana protegir-lo de temperatures inferiors a -2ºC.

Bonsai Zelkova

Les Zelkovas, originalment del Japó i la Xina. La Zelkova parvifolia és de fet molt similar en un cove xinès. Els fulls de Zelkova són ovalades, dentades i punxegudes.Tot i que es tracta d'un arbre d'exterior, pot ser que es trobi aclimatat a les condicions d'interior i en aquest cas hauria de mantenir-se en l'interior almenys durant el primer hivern. Recordi protegir bé l'arbre durant l'hivern. L'arbre prefereix molta llum encara que no necessàriament de forma directa.

VIVER SERRA

  Carrer de Viladorada, 19,
Manresa, 08243, (Barcelona)

  93 874 19 38